400 gram
kipfilet
125 gram kippenmaagjes, of kipfilet
3-4 eetlepels plantaardige olie
1 bosje horapa (zoete basilicum)
60 gram kleine Spaanse pepertjes
1 sliertsjalot of voorjaarsui, fijngehakt
2 eetlepels vissaus (nam pla)
1 theelepel vers gehakte koriander of ½ theelepel gemalen koriander
1 theelepel suiker |
Snijd de
kipfilet in heel kleine blokjes. Maak de kippenmaagjes schoon, was
ze en blancheer ze in licht gezouten, kokend water tot ze
verkleuren.
Spoel ze met koud water af, laat ze uitlekken snijd ze in blokjes.
Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan en bak de maagjes
ongeveer 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak nog 3 minuten. Neem
alles uit de pan en zet weg.
Snipper de helft van de basilicum en voeg aan de pan toe met de
chilipepertjes en sjalot. Bak 1 minuut en voeg de vissaus, koriander
en suiker toe. Schep even om en doe het vlees terug.
Laat al omscheppende bakken, tot het mengsel lekker geurt. Leg het
in een bergje op een bord en bedek het met de rest van de basilicum.
Serveer direct, maar vergeet niet uw gasten te attenderen of het
pikante karakter van dit gerecht.
|