...uit mijn Top 123 !

Recept 31...

Indische groenteschotel.

Ingrediënten voor 4 personen:

100 g fijne groene boontjes
4 wortels
1/4 bloemkool
1 kleine courgette
2 cm gemberwortel
500 g aardappelen
1 el olijfolie
boter
1 mespunt korianderpoeder
1 mespunt kardemompoeder
1 mespunt kerriepoeder
1 mespunt kurkumapoeder
1 mespunt chilipoeder (of cayennepoeder)
enkele verse korianderblaadjes of peterselieplukjes
zout

Bereiding:

Maak de boontjes, de wortels, de bloemkool en de courgette schoon en was
deze groenten. Halveer de boontjes, snijd de wortels in schijfjes,
verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snijd de courgette en halve
maantjes. Leg de boontjes in een ruime schaal, voeg er een geutje water
aan toe en dek de schaal af. Kook de boontjes gedurende 6 minuten op de
hoogste stand.
Schil de gember en rasp hem.
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes.
Haal de boontjes uit de oven en giet ze af.
Doe de olie, samen met 1 eetlepel boter, in de schaal en voeg er het
koriander, het kardemom, het kerrie, het kurkuma en het chilipoeder
aan toe. Strooi er de geraspte gember over en dek de schaal af. Plaats
deze ca 30 seconden in de oven op de hoogste stand. Voeg er vervolgens
de aardappelstukjes, de boontjes en de wortelschijfjes aan toe. Dek de
schaal af en laat ca 10 minuten koken op de hoogste stand.
Roer tussendoor even. Voeg er vervolgens de bloemkoolroosjes bij en
laat nogmaals 10 minuten koken op de hoogste stand. Roer er tenslotte de
courgette-maantjes onder en laat nog ca 6 minuten koken op de hoogste
stand. Breng de groentebereiding eventueel verder op smaak met wat zout
en versier ze met enkele korianderblaadjes op peterselieplukjes.