...uit mijn Top 123 !

Recept 30...

Kokosgehaktballetjes met kerriesaus en broccoli.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g gehakt
1 zakje (40 g) gehaktkruiden
1 ei
4 eetl. Conimex geraspte kokos
4 eetl. Blue Band vloeibaar
750 g voorgekookte aardappelpartjes
600 g broccoli
250 ml koude melk
1 zakje Knorr Kerriesaus

Bereiding:

Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het ei en de geraspte kokos. Draai er acht balletjes van. Verhit de helft van de Blue Band vloeibaar in een koekenpan. Bak hierin in ca. 8 min. de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar.
Verhit de rest van de Blue Band vloeibaar in een andere koekenpan en bak hierin in ca. 8 min. de aardappelpartjes rondom goudbruin en gaar. Bestrooi naar smaak met wat zout en peper.
Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli ca. 5 min. in ruim kokend water met wat zout beetgaar. Giet de groente af.
Maak de kerriesaus klaar met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gebakken aardappelpartjes en de broccoli over vier grote borden en leg de kokosgehaktballetjes ernaast. Schep de saus over de gehaktballetjes.
Variaties:
Wilt u kruidige gehaktballetjes maken, vervang dan de geraspte kokos door Conimex seroendeng en voeg 1 tl sambal toe.