...uit mijn Top 123 !

Recept 28...

Overijsselse ovenschotel met varkensvlees en bonen.

Ingrediënten voor 4 personen:

50 g spekreepjes
1 grote ui
2 eetlepels olie
300 g magere hamlappen
15 g tijm, marjolein, rozemarijn, dragon (totaal)
1 takje salie
4 tomaten
zout
peper
water
1 pot witte bonen

Bereiding:

Bak de spekreepjes en de gesnipperde ui 5 minuten in hete olie. Doe de in reepjes gesneden hamlappen erbij en laat ze 5 minuten meebakken. Kruiden en salie fijnhakken, de tomaten ontvellen en in stukken snijden en dit alles aan het mengsel toevoegen en 2 minuten meebakken. Zout en peper naar smaak toevoegen. Deksel op de pan, af en toe een klein beetje water toevoegen en een uurtje laten sudderen. Op het laatst de witte bonen erbij doen en het geheel op de juiste temperatuur brengen.