Vermeng de wijn, azijn,
bouillon, zout, peperkorrels, piment, bruine suiker, laurier en de
uien.
Snijd het vet van het vlees en leg het in een vuurvaste schaal.
Schenk de marinade over het vlees en keer vlees om, zodat het aan
alle kanten met de marinade wordt bedekt.
Laat het 2 uur of (nog liever!) een nacht in de koelkast marineren
(keer het vlees nog enkele malen in de marinade om).
Haal het vlees uit de marinade en zeef de marinade voor later
gebruik.
Dep het vlees met keukenpapier droog en strooi er de bloem over.
Bak het vlees in een braadpan op hoog vuur aan alle kanten in een
beetje olie of spekvet bruin en schenk er de gezeefde marinade bij.
Doe het geheel weer in de ovenschotel (zonder deksel) en laat het
vlees in een matig warme oven (±175ºC.) gaar worden (reken 30-32
minuten per 500 g).
Haal het vlees uit de oven en laat het 15 minuten rusten.
|