...uit mijn Top 123 !

Recept 12...

Gegratineerde preischotel met ham.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 uien, 2 x 25 g boter, 100 g geraspte kaas, zout en peper, 1 1/2 tl Italiaanse kruiden, 6 plakken ham á 50 g, 4 eetlepels paneermeel, 2 tenen knoflook, 3 eetlepels bloem, 1 vleesbouillon tablet,
1 1/2 dl melk, beetje water, 3 pakken diepvries soepgroenten, worcestersaus, 2 kg prei, 1 tl paprika poeder.

Bereiding:

Uien pellen en snipperen. Prei wassen en in ringen van ± 1 cm snijden, in vergiet laten uitlekken.
In een kommetje de helft van de kaas en het paneermeel doen en vermengen.
Ovenschaal van 2 liter invetten. In pan 25 g boter verhitten en de uien in ± 3 minuten glazig bakken. Knoflook erin uitpersen.
Toevoegen: paprikapoeder, peper en zout, Italiaanse kruiden
Deksel op de pan en 15 minuten laten stoven.
Ondertussen de oven voorverwarmen op 220ºC.
in steelpan 25 g boter smelten en met houten lepel bloem en bouillontablet erdoor roeren. Al roerend melk en water tot dikke saus ontstaat, dan de ham er doorheen roeren, de helft van de kaas, enkele druppels worcestersaus. Aan de prei de soepgroenten toevoegen en nog 5 minuten stoven. Mengsel van groenten in ovenschaal doen. De kaassaus erover schenken. De kaas gemengd met paneermeel erover strooien en in de oven tot er een goudbruin korstje op zit.