...uit mijn Top 123 !

Recept 116...

Gekruide rundvleesschotel.

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g snelkookrijst
2 uien
3 eetlepels boter of margarine
250 gram rundvleesreepjes naturel
1 pakje boemboe rendang vlees (kruiden van Conimex)
500 gram sperziebonen
4 eetlepels seroendeng (potje á 100 g)

Bereiding:

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Uien pellen en snipperen.
In braadpan boter verhitten.
Ui ca. 2 minuten fruiten, vleesreepjes toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
250 ml water en boemboe toevoegen en geheel ca. 5 minuten onafgedekt laten sudderen.
Sperziebonen toevoegen ca. 5 minuten mee laten sudderen zodat ze beetgaar zijn. Rijst serveren met vleesgerecht, sperziebonen en seroendeng. Lekker met atjar.