...uit mijn Top 123 !

Recept 103...

Biefstuk met champignons gevuld met kaas.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 eetlepels olijfolie
4 biefstukken van circa 150 g
zout en versgemalen peper
8 reuzenchampignons
citroensap
vers bieslook
1 tomaat
1 teentje knoflook
2 dl crème fraîche
100 g geraspte belegen kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan tot hij licht begint te walmen en bak
de biefstukken hierin op hoog vuur rondom bruin.
Bestrooi ze met zout en peper, leg ze in een ovenschaal en laat ze even
rusten.
Verwijder de stelen van de champignons en blancheer ze kort in kokend water
met wat citroensap tegen het verkleuren.
Knip het bieslook fijn, ontvel de tomaat, snijd het vruchtvlees in kleine
blokjes en pers de knoflook uit.
Meng het bieslook, de tomaat en de knoflook door de crème fraîche.
Roer de geraspte kaas door deze vulling en breng hem op smaak met peper.
Schep de vulling in de champignons en zet ze samen met de biefstukken 7
minuten in de oven.
Serveer de biefstuk en de champignons met gebakken aardappelen en salade.
De meeste mensen zitten met hun handen in het haar als ze een vegetariër te
eten krijgen, want wat moet je dan geven als je aardappelen en groenten op het
menu hebt staan. Vaak wordt dat dan een omeletje of een vegaburger, omdat je
niet gewend bent anders te koken.
Je kunt echter heel snel en gemakkelijk iets heel bijzonders op tafel zetten,
zoals de gevulde champignons die in dit recept als groentegarnituur worden
geserveerd, maar die ook als vleesvervanger heel geschikt zijn.