Kook de pasta
volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen
de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes
van 1 cm. Kook de broccoli 5 min. in een ruime pan water. Voeg in de
laatste minuut de tuinerwten toe.
Laat ondertussen de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Spoel de
ansjovis af met water en snijd fijn. Verhit 1 el opgevangen olie in
een koekenpan en fruit de ansjovis en chilivlokken 2 min. op laag
vuur. Voeg de panko toe en bak in 3 min. krokant (pangrattato).
Schep regelmatig om.
Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de knoflook fijn. Giet de groenten
af en vang een kopje kookvocht op. Schep de helft van de groenten in
een hoge beker, voeg de helft van de kaas, de knoflook, de rest van
de opgevangen ansjovisolie en 150 ml kookvocht toe en pureer met de
staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
Giet de pasta af en schep de saus en groenten erdoor. Verdeel de
pangrattato en de rest van de kaas erover.
|