Recept 94...

Pasta ansjovis met groenten en parmezaan.

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g penne
500 g broccoli
300 g tuinerwten
46 g ansjovisfilets in olijfolie
1 tl chilivlokken
4 el panko
75 g Parmezaanse kaas
1 teen knoflook

Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli 5 min. in een ruime pan water. Voeg in de laatste minuut de tuinerwten toe.
Laat ondertussen de ansjovis uitlekken en vang de olie op. Spoel de ansjovis af met water en snijd fijn. Verhit 1 el opgevangen olie in een koekenpan en fruit de ansjovis en chilivlokken 2 min. op laag vuur. Voeg de panko toe en bak in 3 min. krokant (pangrattato). Schep regelmatig om.
Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de knoflook fijn. Giet de groenten af en vang een kopje kookvocht op. Schep de helft van de groenten in een hoge beker, voeg de helft van de kaas, de knoflook, de rest van de opgevangen ansjovisolie en 150 ml kookvocht toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
Giet de pasta af en schep de saus en groenten erdoor. Verdeel de pangrattato en de rest van de kaas erover.