Schil de
aardappelen en snijd in plakjes van 1 cm. Kook in 8 min. gaar. Giet
af, laat uitdampen en iets afkoelen. Rasp ondertussen de gele schil
van de citroen. Halveer de vrucht, pers 1 helft uit en snijd de
andere in halve plakjes. Doe de bloem, peper en eventueel zout in
een diep bord. Besprenkel de vis met het citroensap en wentel door
de bloem.
Maak de salade. Snijd de wortels en komkommers in plakjes. Snijd
voor de dressing de peterselie grof en doe met de crème fraîche, het
citroenrasp, de olie en de rest van het citroensap in een hoge
beker. Pureer met de staafmixer. Verhit de boter in een grote
koekenpan. Bak de aardappelen met eventueel zout in 10 min. op
middelhoog vuur goudbruin. Schep af en toe om.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een hapjespan en bak de
vis in 6 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Besprenkel
de salade met de dressing en bestrooi met de rest van de peterselie.
Leg op elke scholfilet een schijfje citroen en serveer met de
aardappelen en salade.
Bereidingstip:
Kook de aardappelen 2 dagen van tevoren en bewaar afgedekt in de
koelkast.
|