Recept 71...

Ovenschotel van vis met dillesaus, wortel en aardappelpuree.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg aardappelen
1 kg (winter)wortelen
2 sjalotjes
30 gram margarine
1 zakje dillesaus
± 4 dl halfvolle melk
nootmuskaat
400 gram koolvisfilet

Bereiding:

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met een beetje zout gaar. Warm de oven voor op 180ºC.
Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakken. Maak het sjalotje schoon en snijd het klein. Fruit de sjalot in de margarine en voeg de wortel toe. Stoof de wortel 5 minuten mee en maak dit op smaak met een beetje zout. Maak van het zakje saus een saus volgens de gebruiksaanwijzing. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met hete melk, peper, weinig zout en nootmuskaat een puree van. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper en weinig zout. Schep de wortelen in een ovenvaste schaal en leg de vis erop. Schenk de dillesaus erover en dek dit af met de aardappelpuree. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten gaar worden en bruin kleuren.