Recept 37...

Garnalenpasta.

IngrediŽnten voor 4 personen:

Courtbouillon:
3 eetl. olijfolie
200 g penne rigate
500 g grote diepvriesgarnalen (of 300 g gekookte)
1 ui
2 tenen knoflook
4 zongedroogde tomaatjes
1 glas witte wijn
scheutje Worcestershire saus + Thaise vissaus
1 bakje kers- of cherrytomaatjes
scheut slagroom
beetje balsamicoazijn (of wat citroensap)
basilicumblaadjes (vers of uit de diepvries)

Bereiding:

Kook de garnalen snel gaar in de courtbouillon en neem ze uit de pan als ze roze zijn geworden. Even laten afkoelen en pellen. Zet de pasta op met ruim kokend water met zout en een scheutje olijfolie en kook ze in tien minuten beetgaar. Fruit de gesnipperde ui met de in dunne plakjes gesneden knoflook glazig in de olijfolie. Voeg de in stukjes gesneden zongedroogde tomaten toe en los een bouillontablet op in het bakvet. Voeg de gepelde garnalen toe met wat van het kookvocht, een scheutje Worcestershire saus en een glas witte wijn. Laat een beetje inkoken en doe er dan de gehalveerde kerstomaatjes bij en de warme uitgelekte pasta. Alles goed omscheppen en op smaak brengen met peper, zout en wat Thaise vissaus. Als laatste er nog wat balsamico of citroensap en olijfolie over sprenkelen en garneren met in stukjes gescheurde basilicumblaadjes.
Tips:
Vervang de courtbouillon eventueel door water met een flinke scheut witte wijn, een bouquet garni en een visbouillontablet.