375 g farfalle
(strikjespasta)
2 kleine sjalotten, fijngesneden
1 kleine rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
2 el olijfolie
300 g verse zalmfilet, in repen
± 1 dl visbouillon (van tablet)
2,5 į 3 dl slagroom
3 el gezeefde tomaten (pak į 400g )
zout
peper
citroensap
1-2 el fijngesneden dille
40 g geraspte Parmezaanse kaas |
Pasta met room, zalm,
dille en een pittig rood pepertje!
Kook de farfale volgens gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met
zout beetgaar.
Bak de sjalotten en rode peper ± 4 min. in de olie, voeg de zalm toe
en bak deze ± 1 min. mee. Schenk de visbouillon erbij en laat het
mengsel 2-3 min. zachtjes koken.Voeg de slagroom en de gezeefde
tomaten toe en laat alles nog ± 3 min. koken tot de saus een goede
dikte heeft.
Breng op smaak met zout en peper en iets citroensap. Voeg de dille
toe en schep de saus direct door de uitgelekte pasta. Strooi voor
serveren de kaas erover.
Opmerking:
Vervang de verse zalm door ± 200 g gerookte zalm. Van gerookte zalm
heeft u minder nodig, omdat de smaak intenser is.
|