Recept 36...

Farfalle met romige zalmsaus.

Ingrediėnten voor 4 personen:

375 g farfalle (strikjespasta)
2 kleine sjalotten, fijngesneden
1 kleine rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
2 el olijfolie
300 g verse zalmfilet, in repen
± 1 dl visbouillon (van tablet)
2,5 į 3 dl slagroom
3 el gezeefde tomaten (pak į 400g )
zout
peper
citroensap
1-2 el fijngesneden dille
40 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Pasta met room, zalm, dille en een pittig rood pepertje!
Kook de farfale volgens gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar.
Bak de sjalotten en rode peper ± 4 min. in de olie, voeg de zalm toe en bak deze ± 1 min. mee. Schenk de visbouillon erbij en laat het mengsel 2-3 min. zachtjes koken.Voeg de slagroom en de gezeefde tomaten toe en laat alles nog ± 3 min. koken tot de saus een goede dikte heeft.
Breng op smaak met zout en peper en iets citroensap. Voeg de dille toe en schep de saus direct door de uitgelekte pasta. Strooi voor serveren de kaas erover.
Opmerking:
Vervang de verse zalm door ± 200 g gerookte zalm. Van gerookte zalm heeft u minder nodig, omdat de smaak intenser is.