Recept 24...

Vis Lasagne.

IngrediŽnten voor 4 personen:

500 g victoriabaars / roodbaars filet, Filet: Een dun uitgesneden reepje vis, vlees of gevogelte. Mals stuk vlees zonder been, zoals kipfilet, varkensfilet (haasje)
 400 g zalmfilet
 zout en vers gemalen peper naar smaak
1 pak lasagne vellen
100 g schwarzwalderschinken
1 courgette. Courgette: Bloem van de jonge courgette, die kan worden gevuld met bijvoorbeeld een mousse van vis, groenten enzovoort. , in dunne plakken met schil
1 bosje verse basilicum. Basilicum: Een uit India afkomstige sterk aromatiserende eenjarige plant. Buiten de groene basilicum zijn er verschillende variaties, waaronder de rode, met zijn purperkleurige bladeren. Het kruid laat zich goed combineren met tomaat, eier gerechten en vleesgerechten.
2 pakjes bechamelsaus
1 prei in dunne ringen
1 rode paprika in blokjes
2 teentjes knoflook gesnipperd
1 zakje geraspte kaas
een ruime hoge oven schaal( geolied)

Bereiding:

Leg de beide soorten vis op een plank en zout ze licht en strooi er vers gemalen peper over. Neem de ovenschaal en leg op de bodem een laag lasagne vellen, hierop de zalm. Zalm: Een grote, tot 1,5 meter lange zilverachtige trekvis die wel 6 - 8 kg kan wegen. Van mei - juli wordt de zomerzalm, een mindere kwaliteit gevangen. Mannetjes zalmen met mooi roze vlees tussen de 5 - 10 kg. zijn het beste. stukken. Weer een laag lasagne vellen. verdeel hierop de plakjes schinken samen met de courgette schijven en de basilicumblaadjes. Giet hierover een laagje bechamelsaus. Dan weer een laag lasagne vellen met hier op de stukken baars. Baars: Een roofvis die zich voedt met andere vissen. Leeft in beken en meren van verschillende temperaturen. De vis heeft wit, stevig vlees met een goede smaak,  dek af met lasagne vellen. Hierop de preiringen, de blokjes paprika en de knoflook. Daarop een flinke laag bechamel saus en strooi als laatste de kaas er over.
Plaats de schaal in een voorverwarmde oven op 180ļC. en bak de lasagne in 45 minuten gaar. Kijk na 30 minuten of de bovenkant niet te donker wordt, dan eventueel afdekken met aluminiumfolie waarin je een paar gaatjes prikt.