Recept 2...

Courgettes gevuld met tonijn.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 courgettes (ongeveer 600 g)
150 g tonijn uit blik
1 teentje fijngehakte look
50 g gemalen gruyerekaas
1 el gehakte peterselie
2 el room
1 ei
peper, zout en muskaatnoot
boter
2 el paneermeel

Bereiding:

Was de courgettes, verwijder de twee uiteinden en halveer de ongeschilde
vrucht in de lengte. Haal er met een lepel het vruchtvlees uit. Hak en
bewaar het. Plet de tonijn en doe hem samen met het courgettevlees, de
look, de kaas, de peterselie, de room en het ei in een kom en meng alles
goed door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
Vul er dan de uitgeholde courgettes mee op.
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Strijk een ovenschotel in met boter. Plaats hierop de gevulde courgettes,
bestrooi ze met het paneermeel en leg hier en daar een nootje boter. Giet
een scheutje water in de ovenschotel en zet ongeveer 45 minuten in de
oven. Deze schotel kan koud of warm gegeten worden. Lekker met gekookte
rijst.