Recept 113...

Visburger.

Ingrediënten voor 4 personen:

3 el boter of margarine
1 duopak aardappelschijfjes (700 g)
1 schaaltje kibbeling (ca. 300 g)
4 zoetzure augurken
4 zachte witte bolletjes
6 el mosterdsaus (fles a 500 ml)
1 zak gemengde sla (200 g)

Bereiding:

Laat de boter smelten in een braadpan. Bak de aardappelschijfjes in ongeveer 10 min. op middelhoog vuur gaar en bruin. Bak de kibbeling in een koekenpan (zonder boter!) ongeveer 5 minuten. Snij de augurken in plakjes. Snij de bolletjes open en smeer er wat mosterdsaus op. Leg op elk bolletje een beetje sla en een stuk kibbeling. Leg de augurkplakjes op de vis. Leg de bolletjes op een bord en schep er de gebakken aardappelen naast. Maak van rest van sla een lekkere salade met een slasausje.