Recept 101...

Vissticks met komkommersla en krieltjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

700 g krieltjes (duopak)
6 eetlepels olijfolie
1 komkommer
150 g Griekse yoghurt
1 eetlepel citroensap (of azijn)
2 theelepels gedroogde munt (doosje kruizemunt, a 5 g)
1 teentje knoflook (uitgeperst)
2 pakken vissticks (diepvries, a 10 stuks)

Bereiding:

In koekenpan krieltjes in 2 el olie in 15-20 min. rondom bruin en gaar bakken (eerste 5 min. met deksel op pan, op matig vuur). Komkommer dun schillen, in de lengte halveren en met theelepel zaadlijst eruit schrapen. Komkommer boven zeef grof raspen. Vocht eruit drukken en rasp door yoghurt roeren. Op smaak brengen met 1 el olie, citroensap, munt, knoflook, zout en peper. In grote koekenpan (of 2 kleine pannen) 3 el olie verhitten en vissticks in 5-8 min. bruin en gaar bakken. Krieltjes bestrooien met zout en met vissticks en komkommersla over vier borden verdelen.