Sushi met gerookte kip

Ingrediënten voor 4 personen:

125 g sushirijst
1 1/2 eetlepel rijstazijn
2 theelepels suiker
1 theelepel zout
2 nori-vellen (geroosterd zeewier)
100 g gerookte kipfiletreepjes
1 theelepel wasabipasta
1 bosuitje, in dunne reepjes
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
2 eetlepels Japanse sojasaus
Hulpmiddelen:
Plasticfolie

Bereiding:

Rijst bereiden volgens aanwijzing op verpakking. Azijn, suiker en zout erdoor roeren en rijst onafgedekt laten afkoelen. Twee stukken plasticfolie uitspreiden en op elk stuk velletje nori met korte kant naar voren leggen. Rijst erover verdelen, hierbij langs achterste rand ca. 4 cm vrijlaten. Streep van kipreepjes iets voor midden in breedte op rijst leggen, dun met wasabipasta bestrijken, uireepjes erop leggen. Sesamzaadjes over rijst strooien. Met behulp van folie nori met rijst en vulling strak oprollen, beginnen aan kant tegenover onbedekte rand. Van sushirollen aan elke kant met scherp mes uiteinden bijsnijden. Rollen elk in 8 plakjes snijden. Sushi op schaal serveren met sojasaus als dipsaus in schaaltje erbij.