Sushi met spinazie, tonijn en zalm

IngrediŽnten voor 4 personen:

300 gram rijst (Japanse of sushi)
0,75 dl rijstazijn
3 eetlepels suiker
1 theelepel zout
1 pak Iglo bladspinazie
Ĺ komkommer
2 bosuitjes
1 avocado
125 gram tonijnfilet
125 gram zalmfilet
125 gram krabsticks
8 velletjes nori (zeewierblad)

Bereiding:

Was de rijst, laat goed uitlekken en breng met 4 dl water aan de kook. Laat de rijst in 20 minuten zachtjes gaar worden tot al het vocht verdampt is.
Roer de azijn, suiker en zout door elkaar. Meng dit door de rijst en laat het goed afkoelen.
Laat de spinazie ontdooien en uitlekken.
Snijd de komkommer in vieren, snijd de zaadjes eruit en snijd dan in reepjes van een halve centimeter.
Snijd de bosui, de avocado en de vis ook in reepjes van een halve centimeter.
Houd de velletjes nori 1 voor 1 even boven de gasvlam om ze wat soepeler te maken en leg dan een velletje op een speciaal bamboematje of een stukje plastic folie.
Schep in het midden een reep rijst, verdeel hier wat spinazieblaadjes over, leg hier een reepje komkommer en een reepje tonijn op en rol de nori met behulp van het matje om de rijst.
Maak de andere sushirollen met spinazie, bosui en zalm en met spinazie, avocado en krabstick.
Snijd de rollen in plakjes en serveer met wasabi (Japanse mierikswortel) en sojasaus om in te dippen en een komkommersalade.