De aardappels in een
grote pan doen, er kokend water bij gieten en opnieuw aan de kook
brengen. Kook de aardappels in 12 minuten net gaar.
3 eetlepels kookvocht bewaren, de aardappels laten uitlekken en met
de 3 eetlepels kookvocht weer in de pan doen. Boter en schil en sap
van citroen toevoegen en de aardappels voorzichtig door de vloeistof
scheppen.
De sushi nori met een schaar in fijne reepjes snijden. Over de
aardappels verdelen en de pan afdekken. 1-2 minuten op een laag vuur
zetten tot de nori zacht is. Op smaak brengen, bestrooien met
bieslook en onmiddellijk serveren.
• De structuur van sushi nori lijkt een beetje op die van
perkamentpapier. Geroosterde sushi nori wordt kort geroosterd en op
smaak gebracht. Het is glanzend zwart, terwijl niet-geroosterde nori
lichter en meer groen is. Om zelf nori te roosteren houdt u elke
kant van het blaadje even boven een gasvlam of legt u het blaadje
enkele seconden onder de grill. Het blaadje wordt donker en geeft
snel zijn aroma af. Let goed op dat de nori niet verbrandt. •
Sperziebonen passen goed bij citroen en aardappels en kunnen dus
worden toegevoegd aan dit gerecht, of de nori vervangen. Snijd 200 g
sperziebonen in kleine stukjes en voeg ze halverwege de kooktijd toe
aan de aardappelen (4-5 minuten kooktijd volstaat voor de bonen).
Laat uitlekken en meng ze met boter en schil en sap van de citroen.
• Ook de smaak van snijbonen gaat uitstekend samen met die van
aardappels en nori. Neem eenzelfde hoeveelheid snijbonen als
sperziebonen en bereid ze ook op dezelfde manier als de sperziebonen
hierboven.
|