Een sauspan met water en
rijst aan de kook brengen. Afdekken, het vuur laag zetten en 20
minuten laten sudderen, tot de rijst gaar is en het water is
opgenomen. Van het vuur halen en azijn en een mespuntje zout erdoor
roeren. Apart zetten om af te laten koelen.
Een bamboe sushimatje met keukenfolie bedekken zodat de rijst niet
blijft kleven. Een vel zeewier over het keukenfolie leggen. Met de
hand de rijst gelijkmatig over het vel verdelen tot aan 1 cm van de
onderkant van het vel zeewier. Komkommer en avocado over het midden
van de rijst leggen, het matje oppakken en de groenten licht
aandrukken eenmaal oprollen. Weer uitrollen en nogmaals oprollen,
ditmaal in de richting van het resterende stukje zeewier. Eventueel
een beetje bevochtigen om de sushi te sluiten. Apart zetten en de
procedure herhalen met de resterende ingrediënten.
Met een scherp mes de rollen in 5-6m plakken snijden. Met de naad
naar boven serveren met sushisausjes naar keuze. |