Gemarineerde entrecote

Ingrediënten voor 2 personen:

1 entrecote van ca. 350 g
Voor de marinade:
1 kop rode wijn - zout en peper - 1 eetlepel slaolie - 1 klein gehakt sjalotje - snufje nootmuskaat - 1 laurierblad, in stukjes

Bereiding:

U neemt een entrecote van ca. 350 g. Als het kan mét een randje vet, want die is lekkerder. Het randje kunt u later altijd nog verwijderen als u er niet van houdt.
Maak een marinade van de ingrediënten.
Leg het vlees in de marinade en zet het weg buiten de koelkast. Voor minstens 12 uur. Af en toe keren als het nodig is. Daarna droogt u het vlees af met keukenpapier. U kunt nu de entrecote roosteren, zoals u 'm het lekkerst vindt en serveren met kruidenboter. U kunt er echter ook een sausje bij geven, die u maakt van de marinade: klontje boter smelten, eetlepel bloem toevoegen en daarna het gezeefde marinadevocht. De saus mag tamelijk dik zijn, want aan het slot roert u er nog een scheut koffie- of slagroom door. En daar wordt de saus weer slapper van. Naproeven en eventueel een scheutje rode port toevoegen.