Vissoep met rijst

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 wortel
1 ui
1 stengel soepselderij
visafval van tong en tarbot
30 g boter
1/2 l droge witte wijn
zout
1 teentje knoflook
2 el koudgeperste olijfolie
200 g rijst
500 g roodbaarsfilet
50 g peterselie

Bereiding:

Schil de wortel en pel de ui.
Was de visafval en stoof deze even in de boter.
Voeg 1 liter water, de witte wijn, de grof gesneden ui, wortel en
selderij toe. Zout lichtjes en laat de *fumet 30 minuten op vrij hoog
vuur koken.
Fruit het in 2 gesneden teentje knoflook in een andere pan in de olie.
Giet de gezeefde *fumet erop en voeg de rijst toe.
Voeg na 15 minuten de in stukjes gesneden visfilet toe en laat nog 5
minuten koken.
Was intussen de peterselie, hak hem fijn en roer hem door de soep. *Een fumet is een smakelijke en kruidige bouillon gemaakt van vis. Visfumet wordt getrokken van afsnijdsels van vis en daarna gebruikt om vis te pocheren