Voor de taboulehsalade:
3 eetlepels olijfolie
250 g aubergine in blokjes
300 g grove bulghur (natuurvoedingswinkel)
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels fijngesneden munt
2 tomaten in blokjes
1 bosje lente-uitjes in dunne ringen
zout, peper
100 g zwarte olijven
Voor de doperwten-guacamole:
300 g gedopte (diepvries) doperwten
1 kleine ui
2 tomaten
1 vers rood pepertje
zout
25 g verse koriander
2 eetlepels limoensap
Voor de lamskoteletjes:
8 kleine lamskoteletjes
1 gehalveerd teentje knoflook
zout, peper
wat olijfolie
een grill of grillplaat |
Taboulehsalade:
Verhit 1 eetlepel olie, bak de aubergine ± 5 minuten en laat op
keukenpapier uitlekken.
Schenk in een pan zoveel kokend water over de bulghur dat de bulghur
2 1/2 cm onder staat. Breng de bulghur met het deksel op de pan aan
de kook en laat het in 15-20 minuten zachtjes gaar koken. Laat de
bulghur dan in ± 1 uur afkoelen.
Vermeng de afgekoelde bulghur met de aubergine, 2 eetlepels olie,
het citroensap, de munt, tomaten, lente-uitjes, zout, peper en
olijven.
Doperwten-guacamole:
Pureer alle ingrediėnten.
Lamskoteletjes:
Verhit de grill of grillplaat.
Wrijf de lamskoteletjes in met knoflook, zout, peper en olie en
rooster ze onder de grill of op de grillplaat aan beide zijden ± 4
minuten.
U kunt deze lamskoteletjes natuurlijk ook op de barbecue klaar
maken.
Door het lamsvlees op de barbecue te grillen krijgen ze een extra
lekkere smaak.
|