Met gehakt is het heel
leuk barbecueën. Het is nog voordelig ook. Houd echter één regel
vast, namelijk werk met gehakt dat al gaar is. Dus als u balletjes
of, zoals in dit geval, pijpjes draait, meteen in heet water laten
glijden en 10 minuten laten liggen. In koud water afspoelen.
Nu volgen een vijftal verschillende mogelijkheden voor pijpjes
gehakt, ca. 10 cm lang en met een doorsnede van ca. 5-6 cm rond een
stokje.
1. Steek 2 cocktailworstjes overlangs aan een stokje. Bekleed ze met
gekruid gehakt, zodat u niets meer van de worstjes ziet.
2. Verberg een reep harde kaas, bijvoorbeeld belegen Goudse of
Emmenthaler kaas, in gekruid gehakt. Zorg voor een goede sluiting
rondom, anders loopt de kaas uit.
3. Maak een mengsel van gehakt, geraspte Emmenthaler kaas en
gesnipperde bieslook. Maak er een pijpje van en steek dat aan een
stokje.
4. Meng 2/3; deel gehakt op 1/3; deel gesnipperde ui en een weinig
gesnipperd spek. Ook weer pijpjes van maken.
5. Meng gehakt met tomatenpuree en Italiaanse kruiden, zoals
oregano, tijm en basilicum. Doe er ook wat geraspte Parmezaanse kaas
bij.
Voor elke variatie geldt: pijpjes eerst in heet water laten glijden
en 10 minuten laten liggen. In koud water afspoelen. Daarna aan
stokjes steken, op de barbecue leggen en gaar roosteren onder af en
toe draaien.
|