Doe het paprikapoeder in
een kom, pers er het teentje knoflook boven uit en roer de
curryketchup erdoor.
Doe het gehakt in een andere kom en voeg 1 eetlepel van het
kruidenmengsel toe.
Voeg zout en peper toe, kneed het gehakt goed door en draai er 8
balletjes van.
Snijd de hamlappen en de biefstuk in niet te kleine blokken.
Doe de helft van het kruidenmengsel over in een andere kom en schep
in de ene kom de hamlappen en in de andere kom de biefstuk door het
kruidenmengsel.
Laat beide vleessoorten ± 2 uur marineren.
Pel intussen de sjalotjes.
Maak de paprika's schoon en snijd ze elk in 16 stukken.
Rijg de vleessoorten en de groenten om en om aan 8 houten of metalen
spiesen en leg ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Bestrijk de spiesen en het barbecue- of grillrooster met olie.
Leg de spiesen erop en rooster ze in ± 15 minuten rondom bruin.
Keer ze regelmatig en bestrijk ze dan met olie.
Lekker met kant- en-klare barbecuesaus, stokbrood en een gemengde
salade. |