Mixed grill IV

Ingrediėnten voor 8 stuks:

1 eetlepel paprikapoeder
1 teentje knoflook
5 eetlepels curryketchup
200 g rundergehakt
zout, peper
250 g hamlappen
250 g kogelbiefstuk
8 kleine sjalotjes
1 groene en 1 rode paprika
8 kleine tomaatjes
4 eetlepels olie

Bereiding:

Doe het paprikapoeder in een kom, pers er het teentje knoflook boven uit en roer de curryketchup erdoor.
Doe het gehakt in een andere kom en voeg 1 eetlepel van het kruidenmengsel toe.
Voeg zout en peper toe, kneed het gehakt goed door en draai er 8 balletjes van.
Snijd de hamlappen en de biefstuk in niet te kleine blokken.
Doe de helft van het kruidenmengsel over in een andere kom en schep in de ene kom de hamlappen en in de andere kom de biefstuk door het kruidenmengsel.
Laat beide vleessoorten ± 2 uur marineren.
Pel intussen de sjalotjes.
Maak de paprika's schoon en snijd ze elk in 16 stukken.
Rijg de vleessoorten en de groenten om en om aan 8 houten of metalen spiesen en leg ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Bestrijk de spiesen en het barbecue- of grillrooster met olie.
Leg de spiesen erop en rooster ze in ± 15 minuten rondom bruin.
Keer ze regelmatig en bestrijk ze dan met olie.
Lekker met kant- en-klare barbecuesaus, stokbrood en een gemengde salade.