Wrijf de bouten in met
zout en peper en bestrijk ze met wat zonnebloemolie.
Leg de bouten op het met olie ingevette rooster en keer ze
regelmatig.
Het vlees wordt in 1 tot anderhalf uur gaar en tegen het einde moet
u het met wat warme pruimen- of abrikozensaus bestrijken.
Als het vlees gemakkelijk van het bot loslaat, is het gaar.
Serveer met de rest van de saus er apart bij.
De abrikozensaus:
Doe alle ingrediënten in een pannetje en laat de saus aan de kook
komen.
Temper het vuur en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
De pruimensaus:
Pureer de pruimen met het sap.
Verhit de olie in een pannetje en bak de sjalotjes en de knoflook
goudbruin.
Voeg de gepureerde pruimen en de kruiden toe en laat de saus, met
het deksel op de pan 20 minuten sudderen.
Tip: U kunt in plaats van bouten ook kalkoenfilet nemen. Daarmee
brengt u de roostertijd naar 10 minuten terug. |