Om te beginnen zijn hier zeven lekkere marinades om uit te kiezen.

Ingrediënten en bereiding:

Long Island-marinade.
Wrijf 1 theelepel piment, 1/2 theelepel foelie, 1 theelepel kardemom, 2 verkruimelde laurierblaadjes, 5 gedroogde chilipepers (wel even de zaadjes verwijderen) en 1-2 eetlepels olijfolie in vijzel tot een dikke pasta.

Ingrediënten en bereiding:

Limoen-knoflook-marinade.
Vermeng 3 1/2 dl vers limoensap, 2 1/2 dl vers sinaasappelsap, 1 1/4 dl olijfolie, 2 bollen grofgehakte knoflookteentjes, 75 gr grof zeezout, 2 theelepels versgemalen zwarte peper en 3 verkruimelde laurierblaadjes.

Ingrediënten en bereiding:

Kruiden-marinade.
Vermeng 2 eetlepels fijngehakte tijm, 15 gr fijngehakte kervel, 1/2 theelepel zout, 1/4 theelepel peper en 4 eetlepels olijfolie.

Ingrediënten en bereiding:

Provençaalse marinade.
Vermeng 4 eetlepels olijfolie, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 2 theelepels fijngehakte verse tijm, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 3 gesnipperde sjalotjes, 2 eetlepels geraspte sinaasappelschil, zout en peper.

Ingrediënten en bereiding:

Yoghurtmarinade.
Vermeng 1/2 liter dikke yoghurt, 4 eetlepels olijfolie, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 2 theelepels gehakte muntblaadjes, zout en peper.

Ingrediënten en bereiding:

Citroenmarinade.
Stamp in een vijzel 2 teentjes knoflook, 1/2 eetlepel grof zout en 1/2 eetlepel citroensap fijn. Roer er 1 1/4 dl olijfolie en 1 eetlepel fijngehakte peterselie door.

Ingrediënten en bereiding:

Oosterse marinade.
Vermeng 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels fijngehakte gemberwortel, 4 eetlepels geraspte sinaasappelschil en 4 eetlepels gehakte knoflook.

Alle 7 komen van: