Om te beginnen
zijn hier zeven lekkere marinades om uit te kiezen. |
Ingrediënten en
bereiding: |
Long Island-marinade.
Wrijf 1 theelepel piment, 1/2 theelepel foelie, 1 theelepel
kardemom, 2 verkruimelde laurierblaadjes, 5 gedroogde chilipepers
(wel even de zaadjes verwijderen) en 1-2 eetlepels olijfolie in
vijzel tot een dikke pasta.
|
Ingrediënten en
bereiding: |
Limoen-knoflook-marinade.
Vermeng 3 1/2 dl vers limoensap, 2 1/2 dl vers sinaasappelsap, 1 1/4
dl olijfolie, 2 bollen grofgehakte knoflookteentjes, 75 gr grof
zeezout, 2 theelepels versgemalen zwarte peper en 3 verkruimelde
laurierblaadjes.
|
Ingrediënten en
bereiding: |
Kruiden-marinade.
Vermeng 2 eetlepels fijngehakte tijm, 15 gr fijngehakte kervel, 1/2
theelepel zout, 1/4 theelepel peper en 4 eetlepels olijfolie.
|
Ingrediënten en
bereiding: |
Provençaalse marinade.
Vermeng 4 eetlepels olijfolie, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 2
theelepels fijngehakte verse tijm, 2 eetlepels fijngehakte
peterselie, 3 gesnipperde sjalotjes, 2 eetlepels geraspte
sinaasappelschil, zout en peper.
|
Ingrediënten en
bereiding: |
Yoghurtmarinade.
Vermeng 1/2 liter dikke yoghurt, 4 eetlepels olijfolie, 2 teentjes
fijngehakte knoflook, 2 theelepels gehakte muntblaadjes, zout en
peper.
|
Ingrediënten en
bereiding: |
Citroenmarinade.
Stamp in een vijzel 2 teentjes knoflook, 1/2 eetlepel grof zout en
1/2 eetlepel citroensap fijn. Roer er 1 1/4 dl olijfolie en 1
eetlepel fijngehakte peterselie door.
|
Ingrediënten en
bereiding: |
Oosterse marinade.
Vermeng 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels fijngehakte gemberwortel,
4 eetlepels geraspte sinaasappelschil en 4 eetlepels gehakte
knoflook.
|