Rol kleine balletjes van
het gehakt.
Verwarm de bouillon tot tegen de kook aan en pocheer de
gehaktballetjes op
laag vuur circa 15 minuten.
Snijd de prei in ringen.
Verwarm de boter in een hoge pan en bak de preiringen met de kerrie
hierin.
Roer de bloem hierdoor en voeg daarna geleidelijk al roerend 2,5 dl
van de
bouillon toe.
Laat deze saus al roerend op laag vuur binden.
Meng de slagroom erdoor, voeg de gare gehaktballetjes toe en breng
op smaak
met zout en peper.
Serveer het gehakt met rijst of gekookte aardappelen en bestrooi het
bord met
gehakte peterselie.
Kerrie is een mengsel van wel tien tot twintig specerijen, waaronder
kummel,
korianderzaad, zwarte peper, cayennepeper, gemberwortel,
kardemomzaad,
karwijzaad, kruidnagel en Spaanse peper. Het hoofdbestanddeel
(minimaal 15
procent) is gemalen geelwortel, ook wel kurkuma genoemd, die de
kerrie de gele
kleur geeft.
Gemalen kurkuma is ook los te verkrijgen en door deze aan het
kookwater van
rijst of pasta toe te voegen, geef je het gerecht een heldergele
kleur. |