Penne met gorgonzola, broccoli en cashewnoten

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g penne rigate
2 eetlepels olijfolie
zout
300 g broccoli
150 g gorgonzola
2 vleestomaten
vers basilicum
125 g cashewnoten
1½ dl slagroom
versgemalen zwarte peper

Bereiding:

Kook de pasta in ruim kokend water met de olijfolie en zout beetgaar.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze in circa 2 minuten
beetgaar.
Ontvel de vleestomaten en snijd het tomatenvruchtvlees en de gorgonzola in
blokjes.
Hak het basilicum.
Bak de cashewnoten kort in een klein beetje olie.
Laat de slagroom in een ruime pan warm worden en los de blokjes gorgonzola
erin op.
Meng alle voorbereide ingrediënten hierdoor en breng op smaak met peper.
Gorgonzola is een Italiaanse blauwdooraderde schimmelkaas die van koeienmelk
wordt gemaakt. De kaas heeft echt een smaak waar de van moet houden: hij is
vrij penetrant. Mensen die er niet van houden, zullen daarom nooit met
blauwschimmelkaas gaan koken, terwijl het toch echt de moeite waard is, dat
eens te proberen.
Bij de saus in dit recept bijvoorbeeld wordt de kaas dusdanig met andere
ingrediënten gecombineerd, dat je een zachte en pittige smaak overhoudt en je
in eerste instantie niet zou kunnen raden dat er blauwschimmelkaas in zit.