Kook de pasta in ruim
kokend water met de olijfolie en zout beetgaar.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze in circa 2
minuten
beetgaar.
Ontvel de vleestomaten en snijd het tomatenvruchtvlees en de
gorgonzola in
blokjes.
Hak het basilicum.
Bak de cashewnoten kort in een klein beetje olie.
Laat de slagroom in een ruime pan warm worden en los de blokjes
gorgonzola
erin op.
Meng alle voorbereide ingrediënten hierdoor en breng op smaak met
peper.
Gorgonzola is een Italiaanse blauwdooraderde schimmelkaas die van
koeienmelk
wordt gemaakt. De kaas heeft echt een smaak waar de van moet houden:
hij is
vrij penetrant. Mensen die er niet van houden, zullen daarom nooit
met
blauwschimmelkaas gaan koken, terwijl het toch echt de moeite waard
is, dat
eens te proberen.
Bij de saus in dit recept bijvoorbeeld wordt de kaas dusdanig met
andere
ingrediënten gecombineerd, dat je een zachte en pittige smaak
overhoudt en je
in eerste instantie niet zou kunnen raden dat er blauwschimmelkaas
in zit.
|