Varkenslever met uien en appel met honing

Ingrediënten voor 4 personen:

12 aardappeltjes
2 appelen
1 eetl. vloeibare honing
4 stukken varkenslever van ca 150 g elk
2 eetl. bloem
boter
1 ui
1 koffielepel gehakte peterselie
peper en zout

Bereiding:

Schil de aardappeltjes, was ze en kook ze gaar in lichtgezouten water.
Schil de appelen, halveer ze en verwijder het klokhuis. Leg ze met de
bolle kant naar boven en maak met een scherp mesje evenwijdige
inkervingen.
Bestrijk de appelen vervolgens met de honing en plaats ze ca 10 minuten
in een voorverwarmde oven van 200ºC. tot ze mooi karameliseren.
Kruid de lever met peper en zout en wentel de stukken in de bloem. Smelt
een nootje boter en bak de stukken lever aan beide zijden, in ca 10
minuten gaar.
Bak de aardappeltjes goudbruin in boter.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
Schep de lever uit de braadpan en fruit er de uiringen in.
Leg de lever in het midden van 4 borden en schep er de uiringen op.
Deglaceer (afblussen) de pan met 2 eetl. water en schep wat saus op de lever. Schik een
half appeltje en 3 aardappeltjes rond de lever en bestrooi met de
peterselie.

Voor straks eet lekker !