Varkenshaasjes in mangosaus

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ui
2 mango's
40 g boter
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel bouillonpoeder
1½ dl witbier
500 g varkenshaas
zout
peper
1/2 theelepel kaneel
12 sprietjes bieslook

Bereiding:

Pel en snipper de ui. Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in
plakken van de pit. Houd 6 plakken achter en halveer ze.
Snijd de rest in kleine stukjes. Smelt 1 eetlepel boter in een pan.
Schep de ui en mango erdoor en smoor ze circa 4 minuten.
Voeg het gemberpoeder, het bouillonpoeder en het bier toe.
Laat het geheel circa 10 minuten sudderen. Pureer de saus met een
staafmixer of wrijf de saus door een zeef.
Wrijf de varkenshaasjes in met zout, peper en kaneel. Verhit de rest van
de boter in een braadpan en bak de varkenshaasjes rondom bruin. Leg het
deksel op de pan en braad de varkenshaasjes op een zacht vuur in circa
15 tot 20 minuten gaar. Leg ze op een plank en houd ze warm onder
aluminiumfolie.
Roer de saus door het bakvet.
Schraap de aanbaksels los en laat de saus nog circa 3 minuten zachtjes
sudderen. Snijd het vlees in plakken en leg deze dakpansgewijs in een
halve cirkel op 4 warme borden. Schep de saus in het midden en leg de
mangoplakjes erin. Garneer met de bieslook. Lekker met gebakken
krielaardappeltjes en broccoli.

Voor straks eet lekker !