Varkenshaas met preisabayon

Ingrediënten voor 4 personen:

1 courgette
1 wortel
1 aubergine
1 broccoli
1/2 knolselder
boter
2 tomaten
3 preistaven
600 g varkenshaas
4 eierdooiers
2 eetl. room
peper en zout

Bereiding:

Was de courgette, de wortel, de aubergine, de broccoli en de knolselder
en snijd al deze groenten in kleine blokjes. Kook ze samen beetgaar in
lichtgezouten water waaraan u een nootje boter hebt toegevoegd.
Pel de tomaten, ontpit ze en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Maak de preistaven schoon en snijd ze en piepkleine blokjes.
Blancheer deze even in 2 dl water. Giet de preiblokjes af maar bewaar
het kookvocht. Laat dit inkoken tot er ca 1/2 dl overblijft.
Snijd ondertussen het varkenshaasje in nootjes van ca 2 cm dik en bak
deze in boter. Breng op smaak met peper en zout.
Draai, als het preivocht voldoende is ingekookt, het vuur laag en klop
er de eierdooiers onder. Blijf goed kloppen maar houd de saus onder het
kookpunt zoals bij een sabayon. Roer er tenslotte de room en de
preiblokjes onder en breng op smaak met peper en zout.
Schik een krans van groentebrunoise op 4 borden en leg er enkele reepjes
tomaat op. Leg het vlees in het midden en schep er de preisabayon over.
Serveer met gekookte aardappeltjes en drink er een Saint-Emillion bij.

Voor straks eet lekker !