Stoofpot met kruidenballetjes

Ingrediënten voor 4-6 personen:

1 grote ui
900 g gemengde groenten (wortel, koolraap, pastinaak, bloemkool,
koolrabi enz.)
5.7 dl groentebouillon
zout en peper
maïzena
Voor de balletjes:
100 g volkoren bakmeel, zelfrijzend
50 g plantaardig vet
1 theel. gemengde kruiden
1/4 theel. zout

Bereiding:

De ui in grote stukken snijden.
De groenten schoonmaken en in stukjes snijden.
De ui en groenten in een pan doen en met de bouillon begieten.
Dit aan de kook brengen en 20 minuten zacht laten koken.
Met zout en peper op smaak brengen.
Wat maïzena met weinig water mengen en aan de stoofpot toevoegen om deze
iets dikker te maken.
De ingrediënten voor de balletjes in een kom doen en net voldoende water
toevoegen om het mengsel te binden.
Van het mengsel 8 kleine balletjes maken.
De stoofpot aan de kook brengen en de balletjes toevoegen.
De pan afdekken en het gerecht 10 minuten zacht laten koken.
Onmiddellijk serveren.