Champignoncurry

Ingrediėnten voor 4 personen:

3 bosuitjes
500 g kastanjechampignons
stukje verse gemberwortel
3 eetlepels olie
1 teentje knoflook
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel garam masala
1½ dl kokosmelk (blik)
zout
citroensap
verse koriander

Bereiding:

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Maak de champignons schoon en halveer ze.
Schil de gemberwortel en hak deze fijn.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de uiringetjes en
gemberwortel even aan en pers de knoflook erboven uit. Voeg de kerriepoeder en
de champignons toe en bak alles ± 8 minuten. Schep het mengsel af en toe om.
Voeg de garam masala en de kokosmelk toe en breng het gerecht aan de kook.
Breng de curry op smaak met zout en citroensap en strooi er gehakte verse
koriander over.