Laat de abrikozen wellen
in koud water.
Snipper de ui heel fijn. Ontdoe de peterselie en de koriander van de
harde steeltjes. Doe peterselie en koriander in een grote mok en
knip met een schaar in stukjes. Was de limoen en rasp het groen van
de schil af. Verwijder vel en zaadlijsten van de tomaten en snijd ze
in stukjes. Schil de gember en snijd hem ragfijn.
Verhit de olie in de tajinepan en fruit de ui hierin glazig. Pers
het teentje knoflook erboven uit. Voeg de lamspoulet toe en bak hem
rondom aan in ca. 5 minuten. Voeg het water en het halve
bouillonblokje toe. Wrijf het lombokje fijn en voeg toe. Voeg de
peterselie, koriander, limoenrasp, tomaat en gember toe. Strooi de
saffraanpoeder erbij en roer goed door de saus. Zet het vuur laag,
sluit de tajine en laat 15 min. garen.
Maak de boontjes schoon en snijd ze in drieën. Laat de abrikozen
uitlekken en snijd ze in stukjes. Leg de boontjes en abrikozen boven
op de lamsragout. Breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag,
sluit de tajine en laat alles nog eens 30 min. garen.
Serveer met couscous en een glas stevige, rode wijn. |