Krieltjessalade met zalm en rucola

IngrediŽnten voor 4 personen:

750 gram voorgekookte krieltjes
zout
4 eieren
2 augurken
200 gram gerookte zalm
75 gram rucola
2 eetlepels kappertjes
VOOR DE DRESSING:
2 eetlepels mayonaise
125 ml crŤme fraÓche
versgemalen peper
2 eetlepels citroensap
1 theelepel mosterd

Bereiding:

Voorbereiden:
Kook de krieltjes met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in partjes. Hak de augurken fijn. Verdeel de zalm in reepjes. Snijd de rucola iets kleiner. Meng de ingrediŽnten voor de dressing.
Schep de ingrediŽnten voor de salade met de dressing luchtig door elkaar en serveer, bestrooid met de kappertjes.
Serveer suggestie:
Vervang de gerookte zalm door gerookte forel.
In plaats van fijngesneden rucola zijn gehalveerde kerstomaatjes ook heel lekker.
De crŤme fraÓche kan worden vervangen door yoghurt.