Ovenschotel met gehakt en venkel

Ingrediënten voor 4 personen:

75 g rijst
4 dl kruidenbouillon (van tablet)
125 g boter
400 g in de lengte gehalveerde venkel in schijfjes
250 g worteltjes in plakjes
zout, peper
2 sneetjes witbrood
400 g gehakt
4 eetlepels fijngesneden peterselie
1 fijngesneden ui
1 uitgeperst teentje knoflook
1 ei
1 theelepel mosterd
50 g bloem
5 dl melk
100 g geraspte belegen kaas

Bereiding:

Kook de rijst 15 minuten in 1½ dl bouillon en laat hem iets afkoelen.
Stoof de venkel en de wortel 5 minuten in 25 g boter en 2 dl water en breng
op smaak met zout en peper.
Week het brood in water, knijp het goed uit en verkruimel het.
Meng het gehakt met de peterselie, de ui, de knoflook, de broodkruimels, het
ei, zout, peper, de mosterd en de rijst.
Smelt 100 g boter, roer de bloem erdoor en laat die 2 minuten garen.
Voeg de melk in één keer toe, breng het aan de kook en roer het tot een
gladde saus.
Roer de kaas erdoor en laat die smelten.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Schep het gehaktmengsel, de wortel en de venkel in lagen in een ingevette
ovenschaal met een inhoud van 1½ liter.
Schenk de rest van de bouillon erover en schep er de saus over.
Laat het gerecht in het midden van de oven in 50 minuten gaar worden.