Gekruide bonenschotel

Ingrediënten voor 4 personen:

1 zakje gedroogde nasikruiden
15 g boter
1 kleingesneden teentje knoflook
200 g gekruid rundergehakt
75 g Zeeuws spek in blokjes
1 kleingesneden ui
250 g in ringen gesneden prei
1 in blokjes gesneden groene paprika
100 g in plakjes gesneden champignons
1 kleine pot bruine bonen
100 g taugé
ketjap, sambal

Bereiding:

Wel de nasikruiden volgens de gebruiksaanwijzing.
Fruit in de boter de knoflook, het gehakt, het spek, de ui, prei, paprika,
champignons en de nasikruiden; schep alles goed om en laat het geheel met het
deksel op de pan 10 minuten op een zacht pitje staan.
Voeg de bonen en de taugé toe en warm het gerecht goed door.
Maak het op smaak met ketjap en sambal.
Geef er komkommersla bij.