Pangsit goreng met saus

Ingrediënten voor 4 personen:

20 loempiavellen
500 g gehakt
peper, zout
2 teentjes knoflook
1 geklutst ei
sambal naar smaak
Vermeng het gehakt met de kruiden en draai er balletjes van.
Snijd de loempiavellen in vieren, leg op elk velletje een balletje, smeer de
randen in met ei en vouw elk velletje in een driehoekje.
Vouw de punt tegengesteld terug en plak hem met ei vast.
Frituur de pangsit en dien ze op met pangsitsaus.
voor de Pangsitsaus:
1 blikje tomatenpuree
zout, suiker
1 theelepel sambal
2 theelepels djahé
2 eetlepels azijn
water
maïzena

Bereiding:

Vermeng het gehakt met de kruiden en draai er balletjes van.
Snijd de loempiavellen in vieren, leg op elk velletje een balletje, smeer de
randen in met ei en vouw elk velletje in een driehoekje.
Vouw de punt tegengesteld terug en plak hem met ei vast.
Frituur de pangsit en dien ze op met pangsitsaus. Lekker met witte rijst.
Pangsitsaus:
Breng alles met elkaar aan de kook en bind het licht met maïzena.
Serveer de saus koud.

Voor straks eet lekker !