Loempiavellen |
Ingrediënten voor de vellen: |
300 g bloem |
Bereiding: |
Zeef de bloem, maïzena en
het zout samen in een kom. Voeg de eieren en olie toe en klop er
ongeveer 5 dl koud water door zodat er een glad beslag ontstaat,
laat dit 30 min rusten. Laat een koeken pan of flensjes pan van 20
cm doorsnee heet worden. Bestrijk de pan licht in met een in olie
gedoopt stuk keukenpapier. Giet met een pollepel zoveel beslag in de
pan zodat de bodem bedekt is. Draai de pan snel zodat het beslag
zich in een dun laagje verspreidt en giet overtollig beslag uit de
pan. Laat circa 30 seconden tot 1 min op middelhoog vuur bakken tot
het beslag gestold is en zich kleine blaasjes vormen. Keer het vel
om en laat de andere kant een paar minuten bakken. De vellen mogen
niet bruin! worden. Doe over op een bord en ga verder met de rest
van het beslag. Voeg zo nodig meer olie toe. Leg een velletje
bakpapier tussen de pannenkoekjes en wikkel ze losjes in folie.
Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. |