Versnipper de ui en de
knoflook, snij de aubergine in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in
een open pan, doe de koriander-, komijn- en mosterdzaadjes samen met
de asafoetida erin.
Als de mosterdzaadjes beginnen te springen, doe je de pinda's, uien,
groene pepers, knoflook en gember erbij. Dit laat je doorbakken
totdat het mengsel roze is geworden.
Doe de kurkuma, pili, ketoembar, garam masala en stroop erbij, roer
dit er even doorheen, en gooi de aubergine in de pan, terwijl je ze
op een laag pitje zet. Meng de inhoud van de pan goed, en voeg het
water toe. Roer de rode linzen of erwten door het mengsel. Doe
daarna een deksel op de pan.
Laat de pan en z/haar inhoud 30 minuten pruttelen tot de aubergine
gaar is.
Garneer het gerecht met de korianderblaadjes. *Asafoetida, het is
een rode hars van de wortel van de Indische reuzenvenkel (ruikt
bedorven en smaakt bitter en scherp).
|