300 g groene lintmacaroni
3 eetlepels pijnboompitten
3 eetlepels olijfolie
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 rood pepertje in ringetjes, zaadjes verwijderd
30 g fijngemaakte ansjovisfilets (blikje į 46 g)
1 rode paprika in lange reepjes
4 eetlepels fijngesneden peterselie
zout, versgemalen zwarte peper
± 1 theelepel citroensap
Bereiding:
Kook de macaroni in ruim
water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat
uitlekken.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan omscheppend
goudbruin en stort ze op een bord.
Bak de knoflook en de peperringetjes ± 2 minuten zachtjes In de
olie.
Voeg de ansjovisfilets en de paprika toe en bak ze omscheppend ± 3
minuten mee.
Schep de pijnboompitten en de peterselie erdoor en breng op smaak
met zout, peper en citroensap.
Schud de saus met de lintmacaroni om en warm alles nog ± 1 minuut
door.