Macaroni met suddervlees in room

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg schouderstuk
1 eetlepel zonnebloemolie
5 eetlepels water
1 verkruimeld bouillonblokje
1/2 eetlepel zout
een snufje peper
175 g macaroni
2 1/4 dl zure room
dille

Bereiding:

Snijd het vlees in 6 stukken.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees aan beide kanten bruin.
Doe er het water met het bouillonblokje, zout en peper bij en breng het al roerend aan de kook.
Laat het vlees afgedekt in 1 3/4 uur gaar sudderen; keer het vlees eenmaal om.
Kook de macaroni met wat zout beetgaar, laat uitlekken en stort de pasta in een verwarmde schaal.
Leg het vlees erop en houd de schaal warm.
Roer de zure room en de dille door het vleeskookvocht en laat de saus onder voortdurend roeren iets indikken, maar niet koken.
Schep wat saus over het vlees en de macaroni en serveer de rest er apart bij.
Garneer eventueel met waterkers.