Pasta met aubergine en scamorza

IngrediŽnten voor 2 personen:

175 g penne (= pasta)
25 g pancetta of ontbijtspek in blokjes
1 kleine aubergine
1 kleine courgette
1 1/2 dl gezeefde tomaten
75 g scamorza (= jonge rookkaas)
1 teen knoflook
1 bosje basilicum
olijfolie
zout, peper

Bereiding:

Snijd de aubergine en de courgette in kleine blokjes en snipper de knoflook.
Doe 1 eetlepel olie in een diepe koekenpan en bak de spekjes enkele minuten
uit.
Voeg dan de aubergine- en courgetteblokjes toe en bak ze omscheppend op hoog
vuur aan.
Doe er de knoflook en wat zout en peper bij.
Voeg dan de gezeefde tomaten toe, breng aan de kook en laat met een deksel op
de pan 15 minuten zacht sudderen.
Snijd het basilicum grof.
Schil de scamorza en snijd die in blokjes.
Kook intussen de penne beetgaar en giet ze af in een zeef.
Doe ze terug in de pan, schep de saus erdoor en vermeng met het basilicum en
de kaasblokjes.
Laat heel even op het vuur warm worden, zodat de kaas smelt en draden gaat
trekken.
Schep op de borden en strooi er nog wat basilicum over.

Bron: Vakantierecepten uit ItaliŽ (2001) van Wendy Ruwhof.