Zet de gedroogde
paddenstoelen een uur van tevoren in een bakje in het hete
water te weken.
Smelt de boter met de olie in een stoofpan en bak de blokjes spek
daarin.
Doe de grote blokken kalfsvlees erbij en braad ze tot ze aan alle
kanten
bruin zijn.
Snijd de ui in snippers en doe die bij het vlees.
Snipper ook de knoflook en voeg die, samen met de takjes rozemarijn
toe.
Peper en zout de inhoud van de pan en doe de ras-al-hanout erbij.
Doe de gedroogde paddenstoelen, samen met het weekvocht in de pan,
Breng het
weer aan de kook, doe een deksel op de pan en laat het drie kwartier
sudderen.
Snijd de paddenstoelen in plakjes of stukjes, doe ze in de pan en
laat nog een
half uur sudderen.
Voeg de room toe, roer goed door en laat nog een kwartier pruttelen.
Als de saus wat aan de dunne kant is, kunt u dat laatste kwartier
het deksel
schuin op de pan leggen.
Wij aten dit met stevig Italiaans brood en gekookte sperziebonen.
Toe:
Aardbeien met yoghurt met koffiesmaak en een toef slagroom. |