200 gram in zeer dunne
plakjes gesneden runderlende
300 gram broccoli
100 gram champignons
2 teentjes knoflook
3 dl plantaardige olie
sake, rijstazijn, sesamolie, water en suiker (van elk 1 eetlepel)
2 theelepels maïzena |
Snijd het vlees met een
scherp mes in even grote stukjes. Maak de broccoli schoon, was hem
en verdeel hem in roosjes. Maak de champignons schoon en snijd ze
doormidden. Maak de knoflook schoon en snijd de teentjes in dunne
plakjes.
Verhit de olie bij matige hitte in een grote pan en fruit hierin de
knoflook enkele minuten.
Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Voeg de broccoli en
het vlees toe en bak alles tot het vlees bruin is. Voeg de overige
ingrediënten toe en breng alles aan de kook.
Leg een drijvend deksel in de pan en laat het gerecht bij matige
hitte 5 minuten stoven tot het vlees gaar is. Schep tijdens het
stoven de saus af en toe over het vlees.
Doe het gerecht in een kleine, diepe schaal en schep er wat van de
ingekookte kookvloeistof over. |