Snijd het lamsvlees in
blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook, snijd de
peper in smalle reepjes en rasp de gemberwortel of snijd hem fijn.
Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin het vlees
rondom bruin.
Voeg de ui, de knoflook, de peper, de gember en de overige kruiden
toe en
roerbak dit alles 3 minuten. Schenk zoveel water in de pan dat het
vlees
onderstaat en laat het met een deksel erop 1-1,5 uur stoven.
Roer de yoghurt met de maïzena glad. Schenk het mengsel al roerend
bij het
vlees en bind het stoofvocht. Voeg naar smaak zout en peper toe en
strooi de
koriander over het gerecht.
Geef er rijst bij en mango chutney.
Appel/rozijnen: Stoof de laatste 15 minuten 50 g. gele rozijnen mee
en partjes
appel.
Makkie: Gebruik een currypasta in plaats van alle specerijen en
kruiden.
Kipversie: Maak kip-curry op dezelfde manier maar laat de kip 20
minuten
stoven. |