Ossehaas met lychees

Ingrediėnten voor 4 personen:

400 g ossehaas
5 eetlepels schenkstroop
5 eetlepels Japanse sojasaus
4 eetlepels olie
zout, peper
1 blik *lychees (inh. 567 g)
sesamzaad

Bereiding:

Ossehaas in dikke repen snijden. In schaal stroop over vlees schenken
en goed omscheppen. Vlees afgedekt in koelkast ± 2 uur laten marineren.
Sojasaus erover schenken en nog ± 30 minuten marineren.
In wok olie verhitten. Reepjes vlees met ± 6 tegelijk snel roerbakken.
Olie voor volgende portie weer op temperatuur laten komen. Vlees in
vergiet laten uitlekken, vocht opvangen. Vlees op smaak brengen met zout
en peper en bestrooien met sesamzaad.
Lychees laten uitlekken, sap opvangen en mengen met vleesvocht. Lychees
en sausje bij vlees serveren. Geef er een komkommersalade en geurige
(basmati)rijst bij.
*Lychee is een kleine vrucht, maar hij staat dapper zijn mannetje tussen de grotere vruchten. Achter zijn leerachtige schil zit er namelijk een uitermate lekker glazig wit vruchtvlees dat erg sappig en zoet is. Bovendien zit een lychee boordevol voedingsvezels en vitamine C, wat goed is voor de spijsvertering en het immuunsysteem.