Ossehaas in dikke repen
snijden. In schaal stroop over vlees schenken
en goed omscheppen. Vlees afgedekt in koelkast ± 2 uur laten
marineren.
Sojasaus erover schenken en nog ± 30 minuten marineren.
In wok olie verhitten. Reepjes vlees met ± 6 tegelijk snel
roerbakken.
Olie voor volgende portie weer op temperatuur laten komen. Vlees in
vergiet laten uitlekken, vocht opvangen. Vlees op smaak brengen met
zout
en peper en bestrooien met sesamzaad.
Lychees laten uitlekken, sap opvangen en mengen met vleesvocht.
Lychees
en sausje bij vlees serveren. Geef er een komkommersalade en geurige
(basmati)rijst bij.
*Lychee is een kleine vrucht, maar hij
staat dapper zijn mannetje tussen de grotere vruchten. Achter zijn
leerachtige schil zit er namelijk een uitermate lekker glazig wit
vruchtvlees dat erg sappig en zoet is. Bovendien zit een lychee
boordevol voedingsvezels en vitamine C, wat goed is voor de
spijsvertering en het immuunsysteem.
|