Rundercurry Madras (Madrasi kari)

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g runderriblappen of stooflappen
100 g ghee
1 grote gesnipperde ui
3 gesnipperde teentjes knoflook
2 theelepels gemalen koriander
2 theelepels kurkuma
2 theelepels gemalen gember
1 theelepel gemalen komijn
2 1/2-3 theelepels chilipoeder
2 theelepels garam masala
1 theelepel zout
1 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
2 dl water

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes van 4 cm; verwijder alle vetrandjes. Smelt de ghee
in een grote pan met dikke bodem en bak het vlees snel aan alle kanten bruin.
Schep het met een schuimspaan in een kom en zet even apart. Voeg nu ui en
knoflook aan de pan toe en bak ze op een laag vuur in 4-5 minuten zacht. Voeg
specerijen, zout en peper toe en roerbak alles nog 3 minuten.
Doe het vlees terug en roerbak weer 3 minuten, zodat de blokjes bedekt zijn
met specerijen. Roer het water erdoor, breng aan de kook en temper dan het
vuur; laat afgedekt 1 1/2 uur zacht stoven tot het vlees gaar is.
Serveer de curry warm.
Noot: Dit is een van de scherpste rundercurry's.

Voor straks eet lekker !